Productcategorieƫn X Penisstretchers Penisvergrotingspillen Overige penisvergrotende methodes
Bekijk onze producten

Welke Condoom Maat moet je Kopen

Een passend condoom: het is misschien iets waar je niet meteen stil bij staat, maar het is ongelooflijk belangrijk voor je seksuele gezondheid en tevredenheid. Het kiezen van de juiste maat kan het verschil maken tussen een comfortabele, plezierige ervaring en een oncomfortabele, risicovolle interactie. In dit artikel vertellen we je alles over condoom maten, waarom ze belangrijk zijn, en hoe je de juiste maat voor jou kunt vinden.

De Mythe van Een Universele Condoom Maat

Het is een veelvoorkomend misverstand dat condooms een one-size-fits-all product zijn. Dit is echter niet het geval. Net zoals mensen in allerlei verschillende maten en vormen komen, geldt dat ook voor condooms. Het dragen van de verkeerde condoommaat kan tot allerlei problemen leiden, van ongemak en verminderd gevoel tot het slippen en zelfs breken van het condoom. Om de best mogelijke ervaring te hebben, en om ervoor te zorgen dat het condoom doet waar het voor bedoeld is (het beschermen tegen soa's en ongeplande zwangerschap), is het van belang dat je de juiste maat kiest.

Hoe Weet Je Wat Jouw Condoom Maat is?

De maat van een condoom wordt niet bepaald door de lengte van de penis, maar door de omtrek. Een condoom moet strak maar comfortabel zitten, zonder dat het knijpt of makkelijk af kan glijden.

Een manier om de juiste maat te vinden, is door verschillende maten uit te proberen. Dit kan even wat tijd kosten, maar uiteindelijk zal het je ervaring met condooms aanzienlijk verbeteren. Een andere manier is door jezelf te meten. Dit doe je door met een meetlint de omtrek van je penis te meten terwijl je een erectie hebt. De meting wordt gedaan rond het breedste deel van de penis, meestal rond het midden.

Er zijn ook 'penis meters' beschikbaar die je kunnen helpen bij het meten van de omtrek van je penis. De 'penis meter' is flexibel, makkelijk te gebruiken en geeft je een nauwkeurige meting. Deze is dus ook prima te gebruiken om je vorderingen tijdens het penisvergroten te meten. Zodra je weet wat je omtrek is, kun je deze vergelijken met de maten op de verpakking van een condoom of op de website van de fabrikant, om zo de juiste maat te vinden.

Verschillende Condoom Maten

De meeste condoomfabrikanten bieden een reeks maten aan, van klein tot extra groot. Sommige bieden zelfs op maat gemaakte condooms aan. Het Duitse condoommerk 'My Size' bijvoorbeeld, biedt zeven verschillende maten aan, variërend in breedte van 47 mm tot 69 mm. Dit zorgt ervoor dat je een maat kunt vinden die goed bij jouw lichaam past.

Bij sommige merken betekent 'klein' dat het condoom smaller is, terwijl 'groot' betekent dat het breder is. Bij andere merken kan 'groot' ook betekenen dat het condoom langer is. Daarom is het belangrijk om altijd de maten van een merk te controleren voordat je een aankoop doet.

 

Terug naar nieuwsoverzicht